Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

ТВ7 - Ако ДПС влезе във властта, ще замете следите си


2014-11-03 13:10 | коментара

Поредното задкулисно мероприятие на ДПС цели да отдалечи Патриотичния фронт и Реформаторския блок от успех в преговорите с ГЕРБ за съставяне на правителство. Това заяви заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки в „Добро утро, България“ по ТВ 7.

 

Патриотичният фронт ще даде своята подкрепа за правителството, след като види програмата, около която са се обединили по време на преговорите ГЕРБ и Реформаторския блок.

 

Той бе категоричен, че подкрепа ще има само, ако в програмата има конкретно заложен срок за изпълнение на поставените цели.

 

Чисто егоистично би било Патриотичният фронт да остане в опозиция, смята Джамбазки. Той сподели, че е много важно нещата да започнат да се случват и затова от ПФ са готови на разговори, за да започне да се работи в държавата.

 

Хората за гласували за нас не да стоим отстрани и да гледаме разпада на държавността. Затова и участваме в разговорите, като предварително сме обявили позицията си лидерите на Патриотичния фронт да не заемат позиции във властта. Акцентът трябва да е върху програмата. Нямаме време за губене, каза евродепутатът.

 

По повод публикации в медиите, че от Патриотичния фронт изнудват по някакъв начин ГЕРБ, Джамбазки категорично отрече и защити позицията на коалицията, че това са спекулации от медии, близки до  депутата от ДПС Делян Пеевски.

 

Според него тази постановка цели да бъдат избутани Реформаторите и Патриотите от едно бъдещо управление и единствена възможност за ГЕРБ да направи правителство да остане подкрепата от ДПС.
ДПС дори впрегна АЛДЕ в своите игри, възмути се Джамбазки.

 

Ако това мероприятие постигне целта си, то отново ще сме попаднали в задкулисни схеми. Ако ДПС отново се докопа до властта, то тази партия ще се погрижи да „си замете“ следите, каза той.