Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.novini.bg - Джамбазки с критики към управлението в Косово


2014-11-04 09:47 | коментара

Правилното функциониране на мисията на Европейския съюз в Косово е от огромно значение

 

Правилното функциониране на мисията на Европейския съюз в Косово е от огромно значение, тъй като от ситуацията там зависи стабилността и сигурността на целите Балкани. Това констатира заместник-председателят на ВМРО и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки по време на заседание на Комисията по външни работи.

 

Разискването бе организирано в следствие на наскоро излязлата информация в пресата, че служители на мисията в Косово са замесени в корупционни и незаконни дейности, като предоставяне на конфиденциална информация на трети лица, взимане на подкупи за закриване на съдебни преследвания и други.

 

Джамбазки, в качеството си на заместник в Комисията по външни работи и на докладчик по текущите преговори за сключване на Споразумение за стабилизиране и асоцииране на Косово с ЕС от името на групата на Европейските консерватори и реформисти, отправи сериозни критики към управлението в Прищина. В тази връзка той подкрепи идеята да бъде създадена извънредна комисия в Европейския парламент, която да разследва случилото се в Косово и обвиненията отправени към мисията на ЕС.