Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.pik.bg - ОГЪН И ЖУПЕЛ! Джамбазки попиля пакта на ООН за мигрантите: Искат млади афганистанци да тичат с ножове по европейските улици и да убиват


2018-11-07 20:05 | коментара

"Това е гнусна и долна клевета и тези които твърдят всичко това знаят, че удрят организацията в най-чувствителната тема, а именно българите в Македония и Западните покрайнини, нещо за което ние сме посветили живота си. Преди 44-та година тези хора са били част от България", заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред БНТ по повод арестите в ДАБЧ. 

 

Той припомни, че агенцията всъщност не издава гражданство и подчерта, че там се издава само първоначален документ, а процедурата е много дълга и минавата през много различни институции, като накрая достига до президентството. 

 

"Ако някой твърди, че има корупция, то тогава министъра на правосъдието също трябва да е корумпиран, след това президентството, тези 7 институции, ДАНС, полиция. Нека видим какво ще каже прокуратурата. Ако някой е взел и една стотинка от българин, за да му забави документите трябва да си понесе последствията. Ние сме спокойни и добре знаем тази дама от ДПС защо го прави, знае се защо й е отнет допуска от ДАНС, за кого е лобирала", заяви Джамбазки по повод Катя Матеева, която е единствения яростен обвинител срещу ВМРО.

 

За Глобалният пакт за миграция на ООН Джамбазки заяви, че това е може би най-голямата заплаха за бъдещето на европейския континент и България.  

 

"В него се казва че миграцията благотворен процес който ще доведе до благосъстояние. Само хора в много тежък ишиас могат да напишат такова нещо. Очевидно води до това млади афганистанци да тичат по европейските улици с ножове и да извършват насилие и убийства. Продължават тежките сблъсъци между Босна и Хърватска, което е само на 800 км. от нас", заяви евродепутатът, като допълни, че именно затова е написал писмо отправено до лидера на НФСБ Валери Симеонов и на Атака Волен Сидеров, за да може да се изготви единна позиция по този проблем. 

 

"Позицията трябва да бъде ясна, имахме срещи с министър Захариева, оказва се, че външно министерство не е водещо, а отговаря Министерството на регионалното развитие и благоустройството е водещо и разговорите продължават", заяви Джамбазки и допълни, че се работи за изговяне на единна позиция сред Обединените патриоти, което да в последствие да стане позиция и на правителството. 

 

"Този път не трябва да се допуска загубата на време, която беше допусната при липсата на обсъждане за Истанбулската конвенция", припомни още Джамбазки. 

 

Той припомни, че същите които са защитавали скандалната конвенция ще правят дискусия за правата на еднополовите бракове и осиновяването на деца. "Говореха ни, че не става въпрос за еднополови бракове, а правят такава дискусия в сградата на европарламента у нас", алармира още той. 

 

По повод това какво задължава Глобалния пакт за миграция на ООН, Джамбазки заяви, че с него ще се задължи страната да осигурява маршрути за миграция, стандарт на живот, помощи и да отделят значителни суми, които ние още не можем да отделяме за пенсионерите и хората в нужда, а ще трябва да правим за мигрантите. Ние не сме Дания и Швеция, където могат да паднат с парашут, ние сме на пътя на миграцията. Единственото решения за ЕС и България е нулева миграция, ров и крокодили, което да е гарант за националната ни сигурност. Би трябвало да получават и документи, да им се проверяват. Това няма как да стане, защото те и сега идват казват, че са от Сирия, зад тях стоят десетки НПО-та на чичко Сорос и кукувици които веднага са готови да ги пуснат и после се чудят защо убиват по улиците на Европа", допълни Джамбазки.