Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Струма, Благоевград - Ангел Джамбазки: Искането на Сидеров за оставката на Каракачанов отваря вратата на ДПС


2018-11-21 17:06 | коментара

Пистата на Патриотите евроизборите догодина може да бъде подредена чрез вътрешен вот, предлага евродепутатът.


"Изваждането на представителите на Обединени патриоти от управлението ще отвори врата за влизане на ДПС в това управление". Така евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира предложението на лидера на "Атака" Волен Сидеров вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов също да подаде оставка след Валери Симеонов.


"Искането на ДПС от месеци е да извади представители на Обединени патриоти от управлението и аз не виждам никаква логика в този момент да се правят подобни искания. Подобно политическо действие изпразва ниша. ДПС е партия, която се храни само от обръчи от фирми и от участие в политическата власт. Забележете техния натиск последните месеци, той е целенасочен. И е насочен срещу Симеонов и сегашния вицепремиер Каракачанов. Това им е битката - да се върнат в управлението и да изнудват ГЕРБ", обясни той.


Парламентарната група на Обединени патриоти подкрепя участието на министрите в управлението - каза още Джамбазки и добави: - Сидеров изразява своя лична позиция в момент на размисъл в съботния ден. Но мисля, че е редно този разговор да се направи очи в очи с всички останали. Всяка една оставка може да бъде дадена във всеки един момент. Въпросът е защо" Някой трябва да се мотивира защо иска подобно нещо. Тези си програмни послания е редно г-н Сидеров да формулира на заседание на групата. Непрекъснатата игра на искане на оставки е глупава и безполезна. Тя вреди на нормалната политическа работа и на НС и в управлението".


По повод предложението на Сидеров да не бъде избиран нов вицепремиер на мястото на Симеонов, евродепутатът каза, че този пост трябва да бъде зает от друг представител от НФСБ, защото в момента в правителството има представители и на ВМРО и на "Атака".


Ангел Джамбазки се съгласи с тезата, че при неуспех на коалицията на евроиз-борите ще се стигне до предсрочни парламентарни избори. Той обясни, че листата за евроизборите на Патриотите може да бъде подредена и чрез вътрешни избори.


20.11.2018 г.
Стр. 11