Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Добруджанска трибуна, Добрич - ВМРО: Скандалните гей-билбордове потъпкват държавността и моралните ценности


2018-12-18 22:12 | коментара

Заснемането на фотоси на гей-двойки пред държавни институции и поставянето им на ключови места в големите градове на страната, в навечерието на един от най-големите християнски празници Рождество Христово е демонстрация на арогантност и гавра с вековната ценностна идентичност на българите. Недопустимо е!


Припомняме, че нашите сънародници само преди няколко месеца почти единодушно осъдиха опитите на евро-либералната общност, джендър идеологията да бъде узаконена в страната ни чрез т.нар. Истанбулска конвенция. Конституционният съд на Република България определи този документ за противоконституционен.


Това се казва в позиция на ВМРО - Българско национално движение по повод монтираните в Бургас и Варна рекламни пана с прегърнати мъжки и женски двойки на ключови кръстовища. Надписът им гласи "Няма страшно, това е просто ЛЮБОВ" и "Различни хора, равни права". Те са финансирани с европейски пари и са част от цялостна програма на съюза за промотирането на ЛГБТ-общността. Информацията е написана на самите плакати, с логото на ЕС и с QR код, който води до официалната страница на ЛГБТ. Координатор на проекта "Заедно за правата на ЛГБТИ в България" е фондация "Работилница за граждански права".


Скандалната пропаганда се оказа финансирана с 200 хил. евро по програма "Права, равенство и гражданство" на Европейската комисия. По информация на самата фондация подобни джендър постери предстои да бъдат монтирани в София и Пловдив, отново на централни места, в непосредствена близост до институции на държавната власт.


От ВМРО смятат, че това погазва гражданските права на болшинството от българите. Това е ненужна показност, която може сериозно да обърка ценностната система на подрастващите. Финансирането на подобни скандални "реклами" на криворазбраната моралност от ЕК е още по-притеснително. Парите на ЕС са от членския внос, който всяка една държава-член на Съюза плаща ежегодно. Кой и защо позволява на бюрократите в Брюксел да разработват и финансират подобни проекти, чиито внушения, заедно с объркания модел на интеграционна политика спрямо бежанския поток, поставиха началото на края на културата и християнските устои на Стария континент?


В същото време в пощенските кутии на всички народни представители пристигнаха пропагандни материали, подписани от Фондация "Глас", Фондация "Ресурсен център - Билитис" и Младежка ЛГБТИ организация "Действие" (част от организаторите на гей парада) под мотото "Различни хора, равни права", чрез които те открито обвиняват държавата, че погазва правата на хората с различна сексуална ориентация. Активистите се позовават на серията от мерки на Комитета на министрите на Съвета на Европа за борба срещу сексуалната дискриминация.


От ВМРО са категорични, че това също е част от атаката срещу държавата и политиката на нормалност на управляващата коалиция, част от която са и Обединени патриоти. Това, че благодарение на работата на ВМРО и Патриотите, Истанбулската конвенция беше отхвърлена е ярък пример за национално отговорната политика, която правителството провежда. Да поставяш наравно всички български граждани без оглед на сексуална принадлежност и на общ принцип да отстояваш правата им е държавническо. С какво "различните" са заслужили повече права?


Всички тези въпроси ние ще поставим пред ЕК и Съвета на Европа чрез нашия представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, като ще поискаме официални отговори, поемат ангажимент от патриотичната организация. Войводите настояват скандалните билбордове да бъдат свалени и да не бъдат издавани разрешителни за поставянето на нови. Този процес ще бъде проконтролиран по места от общинските съветници и депутатите на ВМРО.


Християнските ценности и моралните устои на България трябва да бъдат защитени с категорични действия, а подобни джендър - провокации остро осъдени от държавата.

17.12.2018
Стр. 6