Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.mignews.info - Джамбазки посъветва Сидеров: От всеки дудук политик, а гаче ли консерватор, не става


2019-01-24 18:05 | коментара
Джамбазки опроверга твърдението на Сидеров, че е подкрепил Пакта за миграция на ООН

Напрежението в малкия партньор „Обединени патриоти“ от управляващата коалиция расте. Днес евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки опроверга изявление на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, че Джамбазки се е „въздържал“ при гласуване на Пакта за миграция на ООН в Европейския парламент. 


„Това твърдение не отговаря на истината. Иначе казано, това е лъжа. Лъжа, която светкавично може да бъде оборена, като се извърши една проста проверка чрез следната връзка“, пише Джамбазки в официалната си страница във Фейсбук. 


Той предлага линк към сайта на Европейския парламент, от който става ясно, че подобно гласуване изобщо не е имало в рамките на последната сесия на ЕП в Страсбург. Джамбазки заявява, че според него Сидеров не би излъгал умишлено, и затова е по-вероятно да е бил подведен от „един пародиен маргинал“. 


„В тази връзка, бих искал да припомня на г-н Сидеров една от изстраданите житейски мъдрости на мъдрия български народ, който правилно е забелязал, че от всяко дърво свирка не ставата. Ерго, също толкова вярно е политическото прозрение, че от всеки дудук политик, а гаче ли консерватор, също не става. А особено от един конкретен дудук, който отчаяно иска да продължи да е „ай инвестигейшън, лайк евродепутат“ и да се размотава безцелно по света, скъпоплатен турист, харчейки за сметка на българските и европейските данъкоплатци стотици хиляди евро“, пише Джамбазки. 


Той още подчертава, че неговата позиция по този въпрос е била ясна и последователна, като изброява хронологично действията, които е предприел срещу присъединяването на България към Пакта. 
Поводът за скандала 


В интервю пред БНР вчера лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че на 15 януари евродепутатът от ВМРО е гласувал „въздържал се“ на вот за Глобалния пакт за миграция на ООН в Европейския парламент. 
„Дават се права на мигрантите да идват тук да се заселват, да изнасилват, да убиват, в центъра на Кьолн да опипват момичета и т.н. Всичко това се защитава от евродепутатите“, каза Сидеров. 


Той предложи списък с българските евродепутати и позициите, които те били заели на вота. Според неговата информация сред гласувалите „въздържал се“ присъства и името на евродепутата от ВМРО, Ангел Джамбазки. 
„Въздържали са се, което означава, че одобряват мигрантите да идват тук да вилнеят в Европа: Ангел Джамбазки от ВМРО, Петър Курумбашев от БСП, Момчил Неков от БСП, Ева Майдел от ГЕРБ“, заяви Сидеров. 


„Това е много важно, защото идват евроизбори и сега българите ще изпратят отново такива хора, които ще отидат да защитават правата на пришълците и Истанбулската конвенция“, допълни той. 


Според информацията на Сидеров единственият евродепутат, който гласувал „против“, е Николай Бареков.