Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

БНТ - ДПС и НПСД са двете страни на една и съща монета, смята Джамбазки


2014-11-25 14:18 | коментара

Патриотичният фронт няма да допусне Национална партия „Свобода и достойнство“ на Касим Дал и Корман Исмаилов да участва в управлението, защото тя е пряко зависима от Ердоган. Доказателството те си го публикуваха, отпечатвайки плакати с турския президент. Те не са с Мики Маус, а с Ердоган. Не ги подозираме за връзки с Дисни, а с Турция. Това каза в интервю за БНТ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Нашите опоненти се опитваха да тълкуват позицията ни доста превратно като твърдят, че ние сме против самото име на заместник-министъра. Нищо подобно няма. Против сме не Орхан Исмаилов, а това да се назначават хора на високи постове в изпълнителната власт от НПСД, защото нямаме никакво доверие нито на Корман Исмаилов, нито на Касим Дал. Те бяха част от ДПС. Три години бяха в тази структура, която наподобява мафиотска организация. ДПС и НПСД са двете лица на една и съща монета и се опитват да играят сега добрата и лошата турска партия в България. Затова бяхме против назначението на Орхан Исмаилов предложено по този начин от тези хора, обясни Джамбазки.

 

На въпроса дали има опасност да останем без правителство за Коледа, той отговори с „не мога да гадая“.

 

Предстои да вземем окончателно решение за това дали да оттеглим подкрепата си за правителството. Ще се съберем с колегите от НФСБ, за да обсъдим ситуацията. Неприемливо е, когато една тема е толкова деликатна, НПСД да прави свои назначения. Това показва какво е нивото на коалиционната култура. Дал и Исмаилов просто са търсили работа на някой и са се опитали да го назначат колкото си може по-бързо. Ние не желаем да кадруваме. Не сме предлагали братовчеди, лели, сваковци и други подобни, не им търсим работа. Не ни притесняват назначените, ако са добре подготвени и не са излъчени от партията на Касим Дал и Корман Исмаилов, каза още Ангел Джамбазки.