Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Труд - ЕВРОДЕПУТАТЪТ АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ ОТ ВМРО: Първо трябва да се възстанови редът


2019-02-18 17:41 | коментара

Ние не настояваме да се приеме нашето предложение, а то да се обсъди широко в обществото, да се стигне до политическо сьгласие и да се провежда дългосрочна стратегия за решаване на циганския въпрос, каза вчера евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.


Според него в краткосрочен план трябва да се възстанови редьт. "Защото имаме гета, които са екстериториални - те не са българска територия и там вилнее законът на джунглата", каза Джамбазки. По думите му в средносрочен план следва да се прекратят злоупотребите с ТЕЛК и източването на здравната и социалната система, а в дългосрочен - "въвеждането на образованието и възстановяването на трудовите навици на тези наши съграждани".


"Ако не започне прилагането на национално приета стратегия за решаването на този въпрос, няма смисъл от участието на ВМРО в управление, което губи време на българските граждани, българския народ и на българската нация. ВМРО ще има и след участието в управлението. Ние нямаме проблем министерските постове, имаме проблем с циганската престъпност", добави евродепутатът.
Стр. 3