Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.glasove.com - Ангел Джамбазки се обяви против опрощаването на дълговете на вероизповеданията


2019-03-08 18:27 | коментара

Такива огромни задължения не би трябвало да бъдат опрощавани. Трябва да се проследи защо и как са били натрупани, защото едно вероизповедание има, друго няма. Ако бъдат опростени задължения на едно вероизповедание, всички други ще бъдат ощетени. Тук има една сериозна несправедливост“.

 

Според евродепутата трябва да се направи план за погасяване на задълженията във времето.

 

За предстоящите европейски избори Ангел Джамбазки смята за най-разумно „Обединени патриоти“ да се явят заедно.

 

„Най-добрият начин да подредим листа е чрез вътрешни избори. Има достатъчно време. Април е прекрасно време за това. ВМРО ще продължи да настоява за такива вътрешни избори“, обяви той в предаването "Преди всички" на програма „Хоризонт“.

 

Ангел Джамбазки коментира и плана на Макрон за европейското бъдеще. Според него той е антиевропейски и трябва да му бъде отговорено много категорично:

 

„Предложенията на Макрон са съчетание между социалистическа утопия и френски протекционизъм. Предложенията на Макрон означават фалит на всички източни, в това число и на българските предприемачи. Той прави тези предложения, защото Франция и Германия имат нужда от евтина работна ръка. Тяхната идея е да изсмучат колкото се може повече работници от източната част на Европа и да ги превърнат в нова вълна от гастарбайтери“.

 

Според Джамбазки тази утопия би разрушила ЕС. Той смята, че добрата алтернатива е връщането към корените на европейската идея.

 

Евродепутатът изказа мнение още, че партията на Виктор Орбан отдавна няма място в Европейската народна партия:

 

„ЕНП е една мощна и безволева маса от партии, които нямат нищо общо с християндемокрацията. При тях на дневен ред стои непрекъснато Истанбулската конвенция, джендър образованието, хомосексуалната пропаганда в училище и т.н. Според мен Орбан няма да ги трае още много и най-вероятно ще вземе някакво решение за бъдещето си“. 

 

Източник: "Епицентър"