Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Труд - ВМРО събира крайнодесни лидери на ЕС


2019-03-11 12:32 | коментара

Представители на ръководствата на крайната десница в Европейския съюз - управлаващата партия "Право и справедливост" от Полша, "Партия на свободата" - Италия, националистите от Италия, "Алтернатива за Германия", "Вокс" - новата дясна политическа организация от Испания, както и датски и фински политици ще пристигнат в София за конгреса на ВМРО на 23 март.

Това обяви зам.-председателят на ВМРО и евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки. Той беше домакин на годишна конференция на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ), която се проведе през уикенда във Военния клуб в София.

Джамбазки вече е обявен официално за водач на листата на ВМРО за европейските избори през месец май. Като говорители форума бяха екоминистърът Нено Димов, изпълнителният директор на Института за дясна политика Георги Харизанов, Бенджамин Погорел - представител на АКРЕ и др. А сред гостите - Румен Йончев от Земеделски народен съюз, проф. Христо Смоленов и др.
Стр. 4