Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. 19 минути - Джамбазки е най-новият вицепрезидент и член на Изпълнителния съвет на Фондация Ню Дайрекшън


2019-04-15 08:19 | коментара

Ангел Джамбазки, член на Бюрото на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) от България и заместник-председател на ВМРО - Българско национално движение е най-новият вицепрезидент и член на Изпълнителния съвет на "Ню Дайрекшън"-фондация, която се бори за европейска реформа. Този ход идва скоро след като ВМРО - БНД стана пълноправен член на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа през февруари 2019 г.


Ангел Джамбазки е сред най-активните членове на Европейския парламент както от България, така и от групата на ЕКР. Понастоящем той е член и координатор на групата на ЕКР в комисията по култура и образование и комисията по правни въпроси. Той е и заместник-член на комисията по външни работи и подкомисията по сигурност и отбрана. Ангел Джамбазки е и заместник-председател на делегацията в съвместния парламентарен комитет ЕС-Северна Македония, резултат от експертния опит относно геополитическата ситуация в региона на Западните Балкани. Сред основните теми, по които той работи, са транспорт, сигурност, отбрана и миграция. Сътрудничеството между"Ню Дайрекшън" и Джамбазки не е нищо ново, тъй като Фондацията за европейска реформа организира много събития в България под патронажа на европейския представител. Чрез участието си в изпълнителния съвет на фондацията Джамбазки продължава да популяризира традиционните ценности на консерватизма, патриотизма и европейските реформи в България и в Европейския съюз.


Фондация"Ню Дайрекшън" приветства най-новия си член на Изпълнителния съвет и очаква бъдещото сътрудничество и взаимните инициативи.
Стр. 2