Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.bulnews.bg - Ангел Джамбазки подари на врачани концерт на Илия Луков


2019-04-15 09:31 | коментара

Проливният дъжд, който се изливаше над Враца от сутринта на 13 април 2019 г. направи всичко по силите си, да усложни провеждането на концерта на народния изпълнител Илия Луков и съпровождащите го ансамбли и певчески групи.

Не му е било писано, защото въпреки лошите метеорологични условия, българският дух все пак завладя залата на Драматично-кукления театър в град Враца. Сцената се разтресе под краката на танцова школа „Нанков“, танцов клуб „Калушари“ гр. Враца с ръководители Георги Евденов и Ива Ценова, танцов клуб „Хорце, винце и още нещо“ и „Средношколски танцов ансамбъл“-Мездра с художествен ръководител Мирослав Аспарухов. Публиката бе завладяна от българската традиция, която струеше от песните на певческите групи „Искра“ с. Синьо бърдо и „Балканска китка“ към читалище „Пробуда 1926“ с. Згориград.

Върхът на емоциите бе достигнат, когато обичаният народен певец Илия Луков, съпроводен от прекрасните изпълнения на танцова формация „Мездра“, изпя няколко революционни и патриотични песни в прослава на непокорния и жилав български дух. Сетне на сцената се качи българският представител в Европейския парламент г-н Ангел Джамбазки, с чиято подкрепа се провежда тази инициатива. И в думите на евродепутата имаше много българска сила, плам и воля. Особено когато, след като награди участниците в концерта, той се обърна към публиката и попита емоционално: „Ето, вижте тези млади хора! Харесват ли ви?

Докато ги има тях и хора като Илия Луков, България никога няма да умре!“ На финала някак съвсем естествено се развихри традиционното най-дълго българско хоро, на което се уловиха десетки малки и големи граждани и гости на Враца. В съботния следобед, в салона на Дома на науката и техниката в гр. Враца се проведе Деветата областна отчетно-изборна конференция на ВМРО- БНД. В началото делегатите чуха приветственото слово на българския представител в европейския парламент г-н Ангел Джамбазки, който обрисува политическата ситуация в България и Европа.

В своето експозе той заяви: „Никога досега в новата история на България, политическа партия ВМРО- БНД не е била така силна самостоятелно, както в настоящия момент. И аз мисля, че просто е дошло времето на ВМРО! Призовавам всички искрени български патриоти, да застанем единни зад кандидатите на ВМРО за евроизборите!“ Водещият на конференцията Красимир Тодоров, даде думата на народния представител и областен председател на ВМРО Красимир Богданов, който представи отчета на досегашното областно ръководство в три части - организационна, идейна и политическа. В своето изказване той сподели, че г-н Ангел Джамбазки е в десетката най-активни евродепутати в настоящия европейски парламент и най-активен измежду българските такива. Че сам е направил доста за своето евентуално преизбиране. Г-н Богданов отчете създаването на 36 нови организации в областта, с което в момента ВМРО разполага с 59 структури с над 400 членове. Секретарят на областния комитет и председател на младежката организация на ВМРО Момчил Янков запозна присъстващите с културно-просветната дейност на патриотите през изминалия мандат, а Галя Георгиева, касиер на областния комитет и председател на женската формация на ВМРО-Враца, представи пред делегатите отчета на контролната комисия. След гласуването на отчетите се пристъпи към избора на новия състав на областния комитет на ВМРО. За председател бе преизбран народният представител Красимир Богданов. Заместник-председатели станаха д-р Светлозар Лазаров личен лекар в община Бяла Слатина и Красимир Тодоров - бизнесмен от Мездра. Секретар стана Момчил Янков – зам.-председател на Националния младежки комитет на ВМРО, а касиер - Анна Миткова – бизнесдама от Враца. За членове на областния комитет бяха избрани Робертино Маринов от Оряхово – зам.-областен управител на област Враца, Красимир Ангелов – председател на групата на ВМРО в Общински съвет Враца, Галя Георгиева – секретар на Националната женска организация на ВМРО, Радослав Василев – служител в АЕЦ „Козлодуй“, д-р Тихомир Тодоров – ветеринарен лекар в община Криводол и Марин Връбчев от Роман, член на РИК. След проведения избор, контролната комисия на ВМРО-БНД е в състав: председател - Тихомир Илчев от Мездра, членове - Цветомир Марков от община Мизия и Цветелина Ботева – кмет с. Камено поле. Накрая, новият-стар председател на областния комитет, Красимир Богданов, очерта пред делегатите бъдещите планове и задачи, които стоят пред ВМРО.
Галерия