Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.blitz.bg - Джамбазки за Фон дер Лайен: Циганска сватба в Ямболско


2019-07-17 20:24 | коментара
„Пакет мобилност“ продължават да бъдат на дневен ред

Евродепутатът Ангел Джамбазки разкри в Страсбург, че транспортът и „Пакет мобилност“ продължават да бъдат на дневен ред. Той обясни, че другата седмица групата на консерваторите ще имат среща и ще се обсъдят тези теми. Актуални въпроси също, по думите му, продължават да бъдат миграцията – легална, нелегална, Северна Македония, Албания, Косово и Сърбия. 
Според Джамбазки трябва да се работи по въпроса каква ще бъде Европа. „Видяхте как се разпределят постовете. Имаше една непочтена сделка, която би засенчила дори циганска сватба в Ямболско“, каза той. 
„Има спечелили, нормално, но сега се дърпат назад и не вторият, а третият има предложения. Странно е всичко. Като ни гледат, могат да ни сравнят като клуб „Шеф и кройка“, заяви Джамбазки. „Много просто и чисто беше, но сега всичко е въпрос на сделки и договорки“, добави той. „Важното е в момента, че България не се бута в голямата кал“, каза евродепутатът. 
Сега, според Ангел Джамбазки, е важно какъв ще е следващият ресор на български еврокомисар. По думите му, голям плюс е, че българските представители в Европейския парламент са обединени по важните за страната ни въпроси.