Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.blitz.bg - Джамбазки: Избирането на новия председател на ЕК бе скандално


2019-07-29 11:13 | коментара
Според евродепутата някой трябва да понесе персонална отговорност за атаката срещу НАП

През последните месеци народните представители от ''Атака'' работеха за това да саботират общите усилия в малката коалиция. Така че не е неочаквано това развитие на събитията. Да не говорим, че те съсредоточиха кампанията си върху клевети и лъжи по адрес на ВМРО, заради което ще понесат своята съдебна отговорност. 
Така коментира изключването на партия ''Атака'' от Обединени патриоти евродепутатът Ангел Джамбазки в сутрешния блок на БНТ. 


,,Извършеното от тях беше безобразна глупост и това е логичен завършек на поведението на тези хора. Извинявайте, обаче председателят на ПГ на ОП в 97% от случаите не е присъствал в парламента за гласуванията'', заяви Джамбазки, но увери, че голямата коалиция не е застрашена. 


,,В техен политически интерес е да продължат да подкрепят управлението на държавата'', каза той. 
,,Случващото се в българските институции е тревожно, меко казано. Електронното управление продължава да бъде мит в държавата, а същевременно се хвалим, че у нас има много грамотни хора в тази система. 


Въпросът след атаката към НАП е какво правят отговорните министерство и администрация? Със сигурност някой трябва да понесе персонална отговорност за тази атака'', коментира евродепутатът пробива в приходната агенция. 
,,Делегацията на ВМРО настояхме да бъде организирана среща между министрите на транспорта от пет държави, с които да обсъдим пакетът Мобилност. Позицията на групата на европейските консерватори е най-ясна и твърда по този въпрос'', добави Ангел Джамбазки. 


,,Избирането на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК за мен беше скандално, безпринципно и още едно доказателство, че европейската бюрокрация трябва да се промени'', посочи в заключение той.