Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.bnt.bg - Евродепутати обсъдиха бъдещето на Европа и политиката след Брекзит


2019-07-29 11:15 | коментара

Съвсем очевидно е, че в последните месеци народните представите от "Атака" работиха за това да саботират общите усилия, така Ангел Джамбазки коментира разпадането на малката коалиция. Той допълни, че бившият председател на групата Волен Сидеров е участвал в 3% от гласуванията на заседанията, което е безобразно и безотговорно. Той посочи, че по време на кампанията за европейските избори "самата политическа партия "Атака" беше предложила да има взаимно уважение помежду ни, въпреки че сме конкуренти в тези избори. Те съсредоточиха кампанията си върху клевети, измислици, лъжи, за които ще понесат и съдебна отговорност, разбира се", подчерта Джамбазки и добави, че това е логичен завършек на поведението и решението на тези хора. "Резултатите от европейските избори показват, че ако сега има предсрочни парламентарни избори партия "Атака" не би реализирала мандати, така че техният политически интерес е да продължават да подкрепят управлението на държавата", каза още евродепутатът от ВМРО. 

Ангел Джамбазки коментира и скандали с изтичането на данни от НАП, като заяви, че случващото се в българските институции е меко казано тревожно. "Миналата година по същото време се срина Търговският регистър", припомни той. 

Ангел Джамбазки: Непрекъснато някакви системи, свързани с електронното управление, което продължава да бъде мит в държавата ни, биват пробивани, преодолявани по начин, по който защитават правата и законните интереси на българските граждани.

Според него електронното управление на България е тема за разговор, но до реализацията му не се стига, защото администрацията няма интерес от това. "Администрацията очевидно има интерес от това да препраща гражданите от гише 7 на гише 8, да занесат формуляр 426 Б - зелен, на следващото гише, на което обаче местната чиновничка я няма, защото е отишла някъде другаде", обясни той. По думите му след този пореден провал в администрацията първо трябва да има наказани там и при това глобени трябва да бъдат физически лица. "Крайно време е да започне да се прилага отговорността на държавните и общинските служители, когато нанесат вреда на гражданите", категоричен беше той.

Делегацията на ВМРО в Европейския парламент е организирала среща за пакета "Мобилност" в групата на реформаторите и реформистите заедно с министрите на транспорта на заинтересованите държави, коментира още Джамбазки. Позицията на нашата група, на европейските консерватори, е най-ясна и най-твърда по този въпрос - ние сме твърдо против протекционизма на Германия и на Франция.

Джамбазки каза, че Урсула фон дер Лайен е обещала "всичко на всички", включително "несъвместими неща". Той определи разпределението на високите постове в европейските институции като безпринципно. 

Вижте целия разговор във видеото.

Ангел Джамбазки: Администрацията няма интерес от електронно правителство
"Сутрешен блок" | "Чумата по свинете - още за мерките срещу заразата" - 29.07.2019