Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Труд - Българските евродепутати с победа срещу "зелените"


2019-12-04 12:27 | коментара

Българските евродепутати защитиха изграждането на автомагистрала "Струма" през Кресненското дефиле. На редовното заседание на Комисията по петиции в Европейския парламент беше затворена петицията срещу АМ "Струма".

Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Петицията на "зелените" целеше маршрутът на предвидената автомагистрала "Струма" да бъде променен, за да се опази флората и фауната в района на Кресненското дефиле.
Евродепутатите Андрей Новаков, Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков Илхан Кючюк, Емил Радев и Александър Йорданов се изказаха в защита на проекта за автомагистрала "Струма".

Те подчертаха неговата важност за развитието не само за района на Югозападна България, но и за икономиката на цялата страна - тъй като той представлява част от изграждането на европейския коридор №4, свързващ гр. Хамбург, Германия с гр. Солун, Гърция.

"Петицията срещу АМ "Струма" беше използвана от политически партии и фалшиви еколози. Този кръг се опитва да спре не само АМ "Струма", но и лифтовете в България", коментира евродепутатът от ЕКР и зам.председател на ВМРО Ангел Джамбазки.
Стр. 4