Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Труд - Експерт на НАТО на конференция "Западни Балкани" в София


2019-12-04 12:32 | коментара
На срещата ще е и външният министър Екатерина Закариева 

Роберт Пшел - старши експерт "Русия и Западни Балкани" в НАТО, пристига в България, за да участва в конференция "Западни Балкани". Форумът ще събере в София политици и експерти от Европа в областта на геополитиката, международните отношения и националната сигурност. На срещата ще присъства и вицепремиерът и министър на външните работи на България Екатерина Захариева. Конференцията ще се проведе на 7 декември в Национален дворец на културата в София.


Припомняме, че участие ще вземе и българският еврокомисар Мария Габриел, както и посланикът на Европейския съюз в Косово Наталия Апостолова.


Конференцията е организирана от Фондацията за европейска реформа New Direction, вицепрезидент на която е членът на ЕП и групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник председател на ВМРО Ангел Джамбазки, и Международния републикански институт (IRQ.


Представителите на европейските институции, НАТО, неправителствени организации и българския парламент ще обсъдят теми, свързани с бъдещето на Западните Балкани, като сигурност, миграция и присъединяване към НАТО, регионално сътрудничество и укрепване на трансатлантическия ангажимент, предизвикателства и бъдещи важни решения пред региона.
Стр. 3