Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.pik.bg - Ангел Джамбазки гневен на евродепутати, не ходят на работа по време на важни заседания


2020-01-20 12:05 | коментара

Уважаеми четирима евродепутати в залата, ще продължа да казвам - присъствието на толкова представители в работен ден в залата е обида за данъкоплатците. Това заяви българският евродепутат Ангел Джамбазки на заседание в ЕП по време на обсъждането на 3Д принтирането на оръжия. 


"Работата в Европейския парламент трябва да се промени – или да няма заседания в четвъртък следобед, или дневните да се изплащат след края на заседанието, или да се изплащат за половин ден", призова евродепутатът от името на ЕКР. "Такова присъствие, и то по време на дебати за важни тема, е обида", коментира още той. Ангел Джамбазки продължи темата за 3Д оръжията с думите:

"Триизмерното принтиране е важна технология, която води до ценни постижения в сферите на медицината и строителството. Но никой не може да предвиди въздействието на триизмерното принтиране. Принтирането на оръжия е ниша, която не е регулирана. Безотговорно е хора без морални устои да имат достъп до такъв вид оръжия. Този вид оръжие ще бъде лесно достъпно до всеки престъпник и терорист", каза още той.

"В България има престъпност, а притежаването на оръжие е единственото им спасение. Каквито и регламенти и регулации да бъдат приети относно триизмерно принтираното оръжие, те не трябва да засягат законно придобитото оръжие", завърши Ангел Джамбазки.