Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

БТВ - Джамбазки: Законите трябва да се прилагат еднакво за всички


2014-12-13 12:58 | коментара

Капсулираният начин на живот в гетото води до насилие. Това е и причината да има бити лекари, посочи евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в „Тази събота“ по БТВ. 

 

Циганите не ги взимат на работа, защото са неуки, защото в повечето случаи самите те не желаят да се образоват и приобщят, смята Джамбазки.

 

Социално изключените седят заедно в нищетата си. Когато станат група, стават агресивни – лесно е да хвърлиш камък сред многото. В този смисъл гетата трябва да бъдат премахвани, за да се поеме индивидуална отговорност, добави евродепутатът.

 

В защита на здравния министър Джамбазки заяви, че позицията му е била изцяло честна. Това, че цигани бият лекари беше една констатация. Има ли насилие над лекари в определени райони – има. И това го показва статистиката, аргументира се той.

 

Замесктник-председателят на ВМРО внесе уточнение в разговора, че в България няма малцинства, има етнически общности. Ако искаме да градим едно общонационално гражданско общество, трябва да сме наясно с верните понятия, каза той.

 

Има ли битова престъпност – има. По-висока ли е тя в определени населени места – по-висока е. Има ли невписани в обществото хора – има, изброи част от наболелите въпроси Джамбазки.

 

Според него има хора, които злоупотребяват с произхода си, за да се възползват от някакви права и се държат сякаш законите не важат за тях. Джамбазки посочи и решение – на цялата територия на България трябва да има еднакво прилагане на закона за всеки един български гражданин.