Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. 24 часа - "Да, България" води Полфрийман в Брюксел, избухна Джамбазки. Не сме организатори, само споделихме за срещата, отвърна Иванов


2020-02-18 14:00 | коментара

Осъденият за убийството на студента Андрей Монов австралиец Джок Полфрийман ще говори в Брюксел на дискусия за състоянието на затворите в ЕС. Предсрочното му освобождаване от затвора предизвика огромен обществен скандал, наскоро падна и забраната му да напуска страната. Участието му в Европарламента се организира от ,Да, България", избухна вчера Ангел Джамбазки.


Евродепутатът и зам.-шеф на ВМРО пусна във фейсбук писмо, което получил от пресофис на Ла, България" с покана за дискусията. Тя е организирана от европейската левица GUE/NLG.
"Така. Представителите на "градската десница" от ПП "Да, България" канят своите съмишленици на среща с осъдения убиец Джок Полфрийман в Брюксел, организирана от крайните марксисти, комунисти, климатични екстремисти и болшевики от крайната левица в ЕП. Пак ще повторя:
✓ Градската десница ПП,Да, България"; Крайната левица в ЕП, Че Гевара, петолъчки, сърпове и чукове, климатична истерия, джендър кресчендо;


✓ Джок Полфрийман, доказан, осъден убиец; защитаван от антибългарския ХК; ✓ Освободен от подпомаганите от чичко Сорос приятели на ДеБъ в "независимия" съд; ✓ Среща на всички тях в ЕП; Нещо неясно?", написа Джамбазки. "Да, България" няма нищо общо с инициативата и гостуването на Полфрийман в ЕП, заяви за "24 часа" лидерът на партията Христо Иванов. Той самият разбрал за дискусията от поста на Джамбазки. "Това е инициатива на други европейски депутати. Наши хора са си споделили тази информация в комуникационна група между българи в Брюксел, които се интересуват. Това е публична комуникация, а г-н Джамбазки някак се е добрал до нея и търси политическа изгода", обясни Иванов.
"Виж ти, колегата закононарушител май отново е подпийнал! Бях поканен от член на Европейския парламент от Ирландия, но след няколко питиета сигурно е трудно да се различи Ирландия от Христо Иванов", реагира пък самият Полфрийман в социалната мрежа. "По отношение на затворите Джамбазки коментира от позицията на тежък конфликт на интереси не само защото не е ангел, но и защото неговата партия отговаряше за този ресор през последните 3 г.", добавя той.
Стр. 8