Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Джамбазки: ДПС могат да бъдат заобиколени като фактор


2014-12-31 10:00 | коментара

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в ефира на „Лице в лице“ по БТВ коментира обвиненията на лидера на ДПС Лютфи Местан, според когото хората от Патриотичния фронт са били твърде крайни и ксенофобски настроени в изказванията си.

 

ДПС винаги говори за ксенофобия, когато не са във властта, за да клепа политическите си противници. Тази антиконстуционна партия злаупотребява с една част от българското общество и го използва, сподели Джамбазки

 

Според него с изказванията си Местан за пореден път разделя хората. Да сте видели някога Местан или някой от ДПС да се застъпи за нападаните от циганите лекари, риторично попита Джамбазки.

 

Да не мислите, че в либералните основи на ДПС се крие обаятелността на циганските махали? Да не мислите, че в циганските махали раздават списание „Либерален преглед“, иронизира той.

 

Евродепутатът заяви, че в циганските махали растат поколения, които не изпитват уважение към държавата и не се съобразяват със задълженията си към нея.

 

Ясно се вижда, че г-н Местан няма да бъде част от управлението на държавата. Притеснен е, че клиентелистките назначения на ДПС ще бъдат извадени от властта.

 

По думите му, всеки, който се е обединил или само се е докоснал до ДПС в управлението си, е обречен на провал. Джамбазки е на мнение, че ДПС вече не е фактор в управлението и в този кабинет става ясно, че могат да бъдат заобиколени.