Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Патриотичен пробив в политиката през 2014 година


2014-12-31 11:37 | коментара

Обзор на изминалата политическа година направиха заместник-председателят на ВМРО и представител в Еврпопарламента Ангел Джамбазки и журналистът Мария Цветкова в предаването „Дискусионно студио“ по Телевизия „СКАТ“

 

В интервю за предаването Валери Симеонов, лидер на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт, определи като обрат в политиката представянето на патриотите на последните парламентарни избори и участието им в политиката. Според него така вече нещата в държавата ще се случват в полза на хората. Симеонов направи равносметка за годината – НФСБ успя да намери успешната формула за участие във властта чрез коалиция с ВМРО и патриотичните сили.

 

Ангел Джамбазки от своя страна коментира, че това патриотично обединение е една мечта, която трябваше отдавна да се случи. Пътят беше дълъг и имаше много спънки по него, но в крайна сметка Патриотичният фронт е реалност и всеки един националномислещ българин чрез коалицията има свое представителство във властта, каза той.

 

Според него патриотите са се научили от грешките си в миналото и са узрели в крайна сметка за обединение на усилията.

 

Заместник-председателят на ВМРО допълни, че Патриотичният фронт е надеждата на стотици хиляди българи, че държавата може и трябва да се промени за добро. Задача на патриотите е да отстранят шепата мерзавци, които паразитираха в политиката през последните 20 години.

 

Неоспорима задача, която стои пред Патриотичния фронт през идната година, според Джамбазки, е формацията да покаже единомислие и да изпълни очакванията на избирателите си. За повечето хора е ясно, че нещата не могат да се случат с магическа пръчка, ще бъде трудно, но Патритичният фронт има нужния потенциал.

 

Народните представите от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ за малкото време, което са в парламента, показват, че са готови да работят чрез законодателни инициативи, за да изпълняват залегналото в програмата, посочи евродепутатът.

 

От ефира на ТВ „СКАТ“ Ангел Джамбазки поздрави зрителите и им пожела здраве, успехи и семейно щастие в тези студени и не много щастливи за българите дни.

 

Какви коментари още бяха направени в „Дискусионно студио“ може да видите в пълния запис на предаването.