Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.trafficnews.bg - Как ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО загърбиха политическите си различия заради пакета „Мобилност”


2020-05-13 12:46 | коментара

Евродепутати от  ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО загърбиха политическите си различия и заедно входираха в Европейския парламент  поправки за пакета „Мобилност”, за да защитят българските превозвачи. 
"Може да изглежда като сензация, че четирима души от четири различни партии са намерили начин да загърбят партийните си различия. Факт е, че го направихме. Това не е за първи път, мисля, че няма и да е за последен", заяви в ефира на Нова ТВ евродепутатът Андрей Новаков. Освен него поправки в Транспортна комисия на ЕП внесоха Петър Витанов от БСП, Илхан Кючюк от ДПС и Ангел Джамбазкиот ВМРО, внесе поправки в спорния пакет "Мобилност". 


Основното искане е шофьорът да не се връща на всеки 3 седмици, както и прибирането на празен камион, което Новаков го определи като лудост”. Пакетът "Мобилност" ще се гледа отново през юни. 
"Длъжни сме да реагираме без да търсим извинения. Не може редом със спасителния план за Европа, да се вкарва и този пакет. Считам  за малко шизофренично с едната ръка да чертаеш зелени коридори, с които рафтовете на магазините да не остават празни, а в същото време да казваш – „ще се връщате на всеки 3 седмици”, каза Новаков. 
Ако се стигне до събиране на мнозинство и пакетът "Мобилност" бъде приет в настоящия му вид, той няма да влиза в сила 18 месеца, когато е преходният период. През това време България и още няколко други държави ще го даде на съд, за да бъде преборен по юридически път. Според Новаков, Европа е оцеляла по време на пандемията, именно защото не е имало пакет "Мобилност".