Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.novini247.com - На днешното заседание на Европейския парламент евродепутатите изслушаха становищата на ...


2020-05-14 12:50 | коментара

Джамбазки: ЕС не се нуждае от послушни страни членки. На днешното заседание на Европейския парламент евродепутатите изслушаха становищата на Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова и представителите на Съвета относно извънредните мерки срещу COVID-19 в Унгария и последвалите рискове за демокрацията. В свое писмено изказване българският представител в ЕП и председател на българската делегация в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – заяви:

„Свидетели сме на кулминацията на безпрецедентен за историята на ЕС процес, чиито бюрократи на най-високо ниво водят открита война с неудобни  страни членки и правителства. Войната срещу Унгария и Виктор Орбан протичаше под всякакви възможни претексти – от уж отстояване на свободата на словото до критики защо Унгария си позволява да не приема масово мигранти на територията си. В продължение на години беше дадена ясна заявка, че консервативната и национална линия на правителството в Будапеща е нежелана от Брюксел и от либералното крило, което управлява този Съюз на уж суверенни страни членки. Тази кампания достига своята грозна кулминация. За удобен претекст на поредната атака се използва момент, в който светът страда  от глобална пандемия, погубваща хиляди човешки животи. Правителствата се борят да намерят  спасение за гражданите си.

Това прави и правителството в Будапеща справяйки се изглежда умело, съдейки по данните до момента, докато ЕС си позволява поредната атака срещу Орбан тъкмо на мерките, които Будапеща прилага за справяне с вируса. Това е цинизъм, безочие и пълна липса на елементарен човешки морал. Призовавам европейските граждани от всички политически семейства и партии да се обединят в този тежък за континента ни момент, вместо да се принизяват до сцена на грозни и безскрупулни политически атаки". 
Източник: novini.bg