Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Нова ТВ - Джамбазки: Да не бъркаме толерантност с безотговорност


2015-01-09 10:40 | коментара

Ние сме на фронтовата линия. Това е сблъсък на цивилизациите. Не трябва да смесваме понятието толерантност с безотговорност.

 

Това заяви заместник-председателят на ВМРО И евродепутат Ангел Джамбазки в „Здравей, България“ по Нова Телевизия в коментар по основната тема от последните дни – нападението на редакцията на сатиричното списание „Шарли Ебдо“ в Париж.

 

Не може да проявяваме търпимост срещу хора, които изобщо не са търпими. Това не става само с моливи, защото в реалия живот моливът изправен срещу автомата винаги ще губи, констатира той. Евродепутатът е категоричен, че службите за сигурност не са работили адекватно, за да се стигне до терористичния акт във Франция.

 

Тези хора не са аматьори. Показаха на целия свят какво ще правят в Европа, допълни Джамбазки.

 

Според него европейският модел изначало е сбъркан. До думите му не може огромни групи от хора, преселили са в стария континент, да не се съобразяват с европейските ценности и традиции. Това дава основание за размисъл и в празнотата на думата интеграция, каза още Джамбазки.

 

В България категорично има заплаха от тероризъм от страна на радикалисти, защото българските служби за сигурност години наред нямаха мандат да работят по тази тема. Не можеш да спреш тези хора в редакцията, те трябва да бъде спрени още в Алжир или в Ирак, коментира заместник-председателя на ВМРО. Видяхме, че дюнерите не помагат, посочи още евродепутатът.