Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.inews.bg - Джамбазки: Резолюцията на ЕП за расизма е срам за европейските нации


2020-07-01 12:02 | коментара

 

Тримата обсъдиха расизма и изкривената резолюция, която ЕП прие, алармизма, и истеризма като лява пандемия

Европейският парламент гласува резолюция, с която се осъжда расизма. Документът няма правни последици, но изпраща сигнал за подкрепа на антирасистки протести в САЩ и Европа. Според  евродепутатът от групата на  Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки тази резолюция е скандална и е против самите европейски нации. 


Според него  не е нормално подобен текст да бъде приет от представителите на държавите членки на Европейския съюз. "В ЕП са събрани представители на европейските нации, на хората, които са превърнали света в това, което виждаме днес", заяви Джамбазки по време на онлайн дискусия с ръководителя на представителството на ЕКР в София Кристиян Шкварек и Николай Облаков.


Тримата обсъдиха расизма и изкривената резолюция, която ЕП прие, алармизма, и истеризма като лява пандемия.
"Промените, които се движат от Запада към Изтока, са част от плановете на коалиция между тези, които търсят компенсация за личните неудотвлетворение и обединението на големите корпорации. В резолюцията се набива разликата между чернокожите, цветнокожите и ромите. Прави се разлика между хора с различен цвят на кожата и роми, което е скандално", отбеляза евродепутатът.


"Ако не бяха тези протести, щеше да е нещо друго. Скоро в САЩ има избори и подобно мероприятие щеше да има. Предполагам, че ще има още няколко. В момента международния глобалистки капитал става все по-силен от политическата власт, която е демократична и има някакъв контрол. Опитват се да прокарат определени политики чрез подобни активни мероприятия.  В крайна сметка тази резолюция на ЕП е много странна", заяви Николай Облаков.