Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.novini.bg - Джамбазки: Ескалацията на напрежението в Средиземноморието е пряка последица от провокациите на Ердоган


2020-09-15 14:40 | коментара

Ескалацията на напрежението в Средиземноморието е пряка последица от поведението и провокациите на турския президент г-н Ердоган.

Това е пряка последица от неговата неоосманистка политика, която е провокация към ЕС и към нашите ценности, и към начина ни на живот, заяви от трибуната на ЕПбългарският евродепутат от групата на ЕКР и зам.-председател на ВМРО Ангел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –.

  Нека напомня, че опитът да бъдат превърнати в джамии светилищата на православното християнство като „Св. София“, като „Христос Спасител“, всъщност са част от тези тежки провокации срещу нас.

Турция не очаква санкции от ЕС заради спора в Източното Средиземноморие, заяви турският външен министър Уважаеми колеги, крайно време да си отворите очите и да прогледнете. Говоря тук на лявата част от залата, които сте малко двулични по отношение на поведението на диктатора Ердоган. Уважаеми колеги, Турция в момента е ердоганова, неоосманистка Турция. Не е европейска държава и трябва да престанем да се правим, че не виждаме това, и трябва да спрем да наливаме европейски средства там. Трябва да си кажем ясно, че в момента неоосманистка, ердоганова Турция не е европейска държава и не може да бъде част от ЕС. Трябва да прекратим това лицемерие и да си кажем нещата такива каквито са.

В противен случай ни очаква продължаваща провокация, завърши Джамбазки.