Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.topnovini.bg - Джамбазки призова ЕС да прогледне за ердоганова Турция


2020-09-15 14:43 | коментара

Евродепутатът Ангел Джамбазки отправи апел към ЕС да обърне по-сериозно внимание на действията на турския президент Реджеп Ердоган.

Във Фейсбук Джамбазки пише, че политиката в съседна Турция е провокация за европейските ценности. „Уважаеми колеги, крайно време да си отворите очите и да прогледнете. Говоря тук на лявата част от залата, които сте малко двулични по отношение на поведението на диктатора Ердоган. Уважаеми колеги, Турция в момента е ердоганова, неоосманистка Турция. Не е европейска държава и трябва да престанем да се правим, че не виждаме това, и трябва да спрем да наливаме европейски средства там. Трябва да си кажем ясно, че в момента неоосманистка, ердоганова Турция не е европейска държава и не може да бъде част от ЕС. Трябва да прекратим това лицемерие и да си кажем нещата такива каквито са. В противен случай ни очаква продължаваща провокация“, пише Джамбазки.

Той посочва опитът да бъдат превърнати в джамии светилищата на православното християнство като „Св. София“ като „Христос Спасител“ като пример за провокациите на Ердоган. Джамбазки с остри критики към Урсула фон дер Лайен