Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Росица, Севлиево - Европейската перспектива за Западните Балкани


2021-04-21 09:48 | коментара

Бюрото за връзка на Европейския парламент в България кани на уебинар на тема "Европейската перспектива на Западните Балкани", който ще се проведе онлайн на 23 април 2021 г, петък, от 10:00 до 11.30 ч.


Събитието ще представи позицията на Европейския парламент относно напредъка на всяка от страните от Западните Балкани, желаещи да се присъединят към Европейския съюз, приета в отговор на годишните доклади на Европейската комисия за оценка на напредъка. Евродепутати от различни политически групи ще обсъдят стратегическото значение на европейската интеграция на Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Република Северна Македония, Сърбия и Черна гора, какви са основните нерешени въпроси и какво още трябва да постигнат тези страни по пътя им към членство в Евросъюза в контекста на новата методология за процеса на преговори за разширяване.


В дискусията ще вземат участие членовете на Европейския парламент и ръководители на българските делегации на парламентарно представените политически групи Андрей Ковачев (ЕНП), Петър Витанов (С§Д), Илхан Кючюк(Обнови Европа) и Ангел Джамбазки (ЕКР). Модератор на дискусията ще бъде Милена Милотинова, водещ на предаването "Брюксел 1" по Bulgaria on Air.


Уебинарът ще се проведе в платформата Zoom. Работният език ще е български, като ще бъде осигурен двупосочен симултанен превод на английски за участниците в срещата в Zoom.


За да участвате в уебинара, регистрирайте се до 22 април на адрес: http://epfacebook.eu/qxJP.
Уебинарът ще бъде излъчван на живо само на български език на фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Осигурен е и жестов превод за хората с увреден слух.


Изпращайте въпросите си към участниците предварително в slido с код #Balkans. По време на уебинара въпроси ще могат да бъдат задавани през чата на Zoom, както и чрез коментари към излъчването във Фейсбук.
19.04.2021
Стр. 3