Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.novini247.com - Ангел Джамбазки написа остър пост срещу евентуалното приемане


2021-04-07 09:51 | коментара

Ангел Джамбазки написа остър пост срещу евентуалното приемане на Турция в ЕС.Ето какво пише евродепутатът от ВМРО:


"И днес валят обещания за нов ангажимент на Европейския съюз към Турция. Миналата седмица Съвета на Европа възложи на ЕК продължаване на финансирането към Турция за бежанците. Само напомням, че през Механизма на ЕС за бежанците в Турция вече са изплатени над 3 млрд. евро. Вчера тези, които водят Европа, отидоха на крака при Ердоган, посрещнати с демонстрация на неуважение и невиждано разграничение между председателя на Съвета и този на Комисията. Какво е най-естественото разпределение на местата, когато в помещението има два стола и диван и трима ръководители - двама мъже и една жена? Отговорът на Анкара е мъжете на столове, жената - на дивана. Красноречиво послание за положението и отношението към жените, характерно за общества, които са всичко друго, но не и демократични.


И докато госпожа Фон дер Лайен ни пише, че ЕС поставя три основни елемента на засиленото сътрудничество с Турция - задълбочаване на икономическите връзки, модернизиране на митническия съюз и по-добро сътрудничество в миграцията, Турция на Ердоган продължава твърдо да доказва, че не зачита нито човешки права, нито закони, нито смята да уважава нечия европейска позиция.


Не Ви ли приличат всички тези думи на едно много скъпо прессъобщение, което обосновава превеждането на едни милиарди. Милиарди, които са резултат от тежко изнудване на Европа от страна на Ердоган. Турция никога не е имала намерение да спазва споразумението за ограничаване на бежанския поток към Стария континент. Диктаторът от Босфора обича да хвали силата на своята страна и да изтъква, че не е Турция тази, която се нуждае от ЕС, а обратното. Истината обаче е съвсем друга - в икономическо отношение страната зависи почти изцяло от Европа и нейните пари.


Турция изнудва Европейския съюз. Да не се лъжем. Турция манипулира чрез бежанците и ги задържа, защото взема парите ни. Това е чиста проба рекет.


Искате рестарт в отношенията със страната, уважаеми европолитици? Това минава само през истински, последователни и реални доказателства, видими в Турция, че човешките права се спазват и че хора не са хвърляни в затвора, заради това, което казват. Докато това не се случи, всичко е лицемерие, облечено само в красиви и розови фрази, изречени от брюкселски бюрократи и наливане от пусто в празно. Готови ли сте, уважаеми евробюрократи в името на икономиката отново да си затворите очите за нивото на турската демокрация, раздавайки едни милиарди, плод на нечии страхове?