Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.flagman.bg - Джамбазки гневен, че Карадайъ отива на килимчето при Ердоган


2021-06-05 11:33 | коментара

Една антибългарска партия започва своите постъпления, за да си осигури още повече гласове, написа той

 

Гневен коментар за срещата на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ с президента на Турция Реджеп Ердоган направи на личната си страница евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

 

„Една антибългарска партия започва своите постъпления, за да си осигури още повече гласове. Председателят на партията е на крака в Турция за среща с президента Реджеп Ердоган по негова покана. Само на мен ли ми се струва, че има нещо нередно в тази така “височайша” визита? Подобни действия са доказателство, че ДПС си остава проводник на гласа и пропагандата на Ердоган в България. Разбира се, няма как да бъде инак, след като 45-ото Народно събрание, чрез промените в Изборния кодекс, реши, че в Турция няма да има ограничение в броя на секциите за предстоящия вот. Това “развърза” ръцете за организирането на всякакви чутовни манипулации по време на вота в Анадола, които сме свикнали да виждаме, включително и на предходните избори, когато лично с очите си се убедих как се гласува в Турция. Тази визита е изключителна наглост и показва синхронизирана офанзива срещу българските ценности и конституционни разпоредби между Анкара и ДПС!“, пише Джамбазки.

 

Според нето в Турция гласуват основно хора, които отдавна са се заявили като турски, а не като български граждани. Те не умеят да говорят, пишат и четат на български език, затова им се дават указания как да гласуват, попълват им се декларации и се осигуряват щедри блага, с които да бъдат възнаградени за пусната бюлетина.

 

„Това не се нарича честен вот! Това, уважаеми, чисто и просто се нарича подмяна. И тази подмяна идва с пълна сила към нас, благодарение на една наглед “позитивна” поправка в Изборния кодекс. А в Анадола вече кроят плановете“, допълва евродепутатът от ВМРО.

 

Председателят на ДПС е в Турция със заместниците си Илхан Кючук и Ахмед Ахмедов. Първата им среща е с валията на Одрин Екрем Джаналар.