Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.blitz.bg - Джамбазки: Ердоган открито заплашва Европа. Прави го чудовищно нагло


2021-08-20 15:41 | коментара

ЕС получи пореден звучен шамар от страна на турския султан Ердоган и поредното крещящо доказателство, че една страна, управлявана от диктатор, никога не е била и няма и да бъде „стратегически партньор“ на Съюза. Напротив, този човек заплашва открито Европа с предстояща мигрантска криза. Прави го чудовищно нагло, както само един диктатор умее. 


Това написа в официалната си страница във фейсбук зам. председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Ето целият му коментар: 


За България това означава всички държавни служби, включително МВР, гранична полиция, жандармерията, армията да бъдат оповестени и да бъдат приведени планове за действия, които да не позволяват дори един човек да преминава нелегално държавната ни граница. Защото това, което се готви да ни стовари Ердоган, е заплаха не само за националната ни сигурност, но и за мира в Европа. 


Войната в Афганистан не е наша и няма нужда ние да плащаме високата цена, която тя носи след себе си. Бежанците от Афганистан могат да отидат в богатите мюсюлмански държави като Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Кувейт, а не да идват в християнска Европа. Тези държави се намират на няколко хиляди километра от Афганистан, а не на десетки хиляди, както е например България. 


Точно заради това ще настоявам в ЕП да се води политика, която да договори начините, по които на нелегалните имигранти или на бежанците от Афганистан да им бъде оказана помощ, в случай, че се нуждаят от такава, но в техните братски държави. 


Категорично заявявам, че българските граждани не трябва да плащат чужди сметки, нито да стават част от играта на един диктатор. Основен приоритет за всички в момента трябва да бъде националната ни сигурност.