Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.novini.bg - Джамбазки: Служебният премиер незабавно да изпрати армията и жандармерията по границата


2021-08-24 15:45 | коментара

За съжаление България не е готова да посрещне нова мигрантска вълна. Искам да се обърна към служебния премиер Стефан Янев, който не трябва да се бави и трябва да задейства плановете за реакции, както и да прати армията  и жандармерията по границата.  Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ евродепутът Ангел Джамбазки, който коментира темата за мигрантската криза. 

 

"Тези действия трябва да се случат сега и да не се чака актуализацията на бюджета. В момента в парламента се спори за постове и позиции, а никой не мисли за тази криза. Натискът се е увеличил над два пъти от същото време миналата година. Границата не преминават майки с деца, а предимно млади афганистанци. Трябва да се наложи политика на нулева незаконна миграция. Ако президентът или служебният премиер излязат и кажат - ние няма да приемем бежанци, това ще бъде прието добре от цялото българско общество. Ние не сме започнали тази война в Афганистан и нямаме нищо общо с нея", категоричен бе той. 

 

"От години настояваме за създаването на доброволни отряди. Последният път това не стана заради ДПС. Тогава нашите партньори от ГЕРБ се поддадоха на натиска на ДПС. Ако бяха създадени такива отряди, сега щяха да могат да реагират и за пожарите, и за границата. В България има страшно много хора, които са готови доброволно да дадат своя дан за държавата. Никой не е говорил тези отряди да извършват граждански арести", разкри Джамбазки.