Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Труд - Ангел Джамбазки, евродепутат от ЕКР/ВМРО: Политиката се премести в социалните мрежи и реалният дебат изчезна


2021-09-07 16:28 | коментара

Благодарение на ВМРО успяхме да защитим националния си интерес в Северна Македония


"Политиката в огромната си част се премести в социалните мрежи. Както радиото уби пресата, както телевизията уби радиото, така социалните мрежи преместиха цялата политика към себе си. И за доброто, и за лошото. И за хвалбата, и за плювнята. Реалните дебати изчезнаха и се замениха от постове и коментари. Може да имаш огромна организация, но ако те няма там, те няма никъде". Това заяви от българския представител в Европейския парламент от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки по време на политическа академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански, на която е организатор.
Той обърна внимание и на случващото се в отношенията между България и Република Северна Македония.


"Има нещо безспорно от участието ни в предишното управление, с всичките му плюсове и минуси. И това е фактът, че благодарение присъствието на ВМРО в това управление, успяхме да защитим българския национален интерес в Северна Македония такъв, какъвто той е. Някои от псевдополитиците, нахлули в Народното събрание сега, няма да защитят дори за една секунда тази теза. В момента, в който тръгне да се прави правителство и тръгнат да търсят благословии по разни посолства, особено едно, първото условие, което ще им бъде поставено е да предадат Македония", каза Джамбазки.


Българският представител в Европейския парламент подчерта, че базовите теми, които ще се развиват в Европа са "семейство и антисемейство, глобализъм и антиглобализъм, големи международни компании срещу местния дребен и среден бизнес, нелегалната миграция".


"Всичко това са теми, които идват с огромна скорост към нас, които ние отдавна сме разпознали и на които ВМРО отдавна има своите отговори" заяви Ангел Джамбазки.


Изказване пред младите българи и участие в дискусиите, освен Джамбазкиимаха Джорджия Мелони
(председател на партията на ЕКР, Карло Фиданца (съпредседател на групата на ЕКР в ЕП), Хорхе Буксаде (испански представител в ЕП), председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, кметът на Сандански Атанас Стоянов, политици и общественици.


Снимка:


Семейство и антисемейство, глобализъм и антиглобализъм, големи международни компании срещу местния дребен и среден бизнес, нелегалната миграция, са актуалните теми в Европа, смята Ангел Джамбазки.
Стр. 15