Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.cross.bg - Джамбазки: Еврозоната и ЕС няма да пострадат чак толкова много, но гръцката икономика безспорно ще пострада


2015-01-26 10:26 | коментара

Има нещо несправедливо, което може да се случи, а именно Гърция да не си плати дълга, който е взела от Европа. Хората и гражданите са взели много кредити, имали са висок стандарт на живот и не е редно други да плащат сега за това.

 

Това каза в сутрешния блок на БТВ евродепутатът Ангел Джамбазки в коментар на изборитке в Гърция, спечелени от СИРИЗА. 

 

Не може гражданите и банките да не желаят да си плащат дълговете към другите страни, а в същото време да очакват да продължат да живеят добре и да работят, в случая с банките, отново чрез нови заеми, смята Джамбазки. Според него Еврозоната и ЕС няма да пострадат чак толкова много, но гръцката икономика безспорно ще пострада, ако действително страната излезе от еврозоната. Това, което трябва да направи ЕС при подобна ситуация е просто повече да не отпускат заеми на Гърция. По повод изказването на Лютви Местан, че ще съди България, Джамбазки коментира, че лидерът на ДПС просто прави шум, тъй като неговата политическа сила излиза от властта. В допълнение евродепутатът изказа надежда никога повече страната ни да е зависима от ДПС.