Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Телеграф - С РЕЗОЛЮЦИЯ НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА: Брюксел иска да признаем еднополовите бракове


2021-09-15 10:38 | коментара

Не може да ни се налага джендър идеология, скочиха от ВМРО

Всички държави -членки на ЕС, трябва да признаят еднополовите бракове и партньорства. Тази резолюция прие Европейският парламент, стана ясно вчера. Документът е публикуван на страницата на ЕП.
Той гласи, че семействата и еднополовите двойки трябва да имат същата свобода на придвижване и семейни права като останалите. Резолюцията е приета с 387 гласа "за", 161 "против" и 123 "въздържал се".

Еднакво

В нея се посочва, че браковете или регистрираните партньорства сключени в една държава членк а , следва да бъдат признавани във всички тях по еднакъв начин. Съпрузите и партньорите от един и същи пол да бъдат третирани по същия начин като разнополовите двойки. Освен това всички държави от ЕС да приемат лицата, посочени в акта за раждане на детето, за негови законни родители. За да се гарантира, че децата няма да останат без гражданство, когато се местят между държавите членки, евродепутатите искат семействата да бъдат третирани еднакво в целия ЕС.

Протест

Срещу резолюцията веднага скочиха от ВМРО. "Изразяваме несъгласието си с тази очевидна намеса в политическите решения на България от страна на Европа и категорично заставаме против узаконяването на гей браковете у нас", обявиха от партията. "Ние няма да позволим на страната ни да се налага изкуствена джендър идеология, защото конституцията е ясна по темата", гласи позицията на партията. От партията обявиха и имената на българските евродепутати, които са подкрепили резолюцията. "За"гласуваха евродепутатите Радан Кънев от "Демократична България", Сергей Станишев и Елена Йончева от БСП, както и Атидже Алиева-Вели, Илхан Кючюк и Искра Михайлова от ДПС. Въздържаха се представителите на ГЕРБ Андрей Ковачев и Андрей Новаков. Единствените, които се противопоставиха на резолюцията, бяха евродепутатите от ВМРО Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков заедно със своите колеги Александър Йорданов, Емил Радев, Ева Майдел и Асим Адемов", съобщиха от ВМРО.


Легално


На 1 апарил 2001 г. Холандия стана първата страна в света, която легализира еднополовите бракове. Освен нея държави - членки на ЕС, признаващи еднополовите бракове, са
Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Люксембург, Малта, Норвегия, Португалия, Испания и Швеция. Евродепутатите възнамеряват да предприемат действия срещу Унгария, Румъния и Полша за нарушаване на ценностите на Европейския съюз.
Стр. 1,9