Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

БНТ - Има смисъл да се гласува за обединените патриоти


2014-08-21 | коментара

В политиката не се сключват бракове, а съюзи, когато съществува някаква определена политическа цел, заяви в студиото на „Денят започва“ по БНТ заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който е и представител в Европейския парламент.

Запитан за финансирането на предизборната кампания за евродепутати Джамбазки беше категоричен, че ВМРО е участвала пропорционално със свои средства. Той определи представянето на тези избори като успешно. Резултатът е, че коалицията с ББЦ изпрати двама евродепутати и ВМРО има своя представител в Европейския парламент.

Не обвиняваме в нищо г-н Николай Бареков, просто политическите ни пътища се разминаха. Ние във ВМРО сме националисти, родолюбци, патриоти. За нас и най-малкият намек, че можем да имаме каквото и да било общо сега или в бъдеще с Движението за права и свободи и г-н Пеевски, е недопустим, категоричен беше Джамбазки.

Ангел Джамбазки заяви, че даренията се правят с цел да бъде помогнато на хората. Не е редно човек да афишира какво прави, защото помощта за нуждаещия се не бива да бъде давана с цената на това той да бъде унижаван и да бъде излаган на показ със страданието и нуждите му. Така той отговори на въпроса на Бареков, отправен от студиото на „Денят започва“, дали ще дарява част от заплатата си като евродепутат.

На тези избори ВМРО ще участва в коалиция с НФСБ. По този повод Джамбазки посочи, че в политиката не трябва да има приятелства и врагове, а последователна политическа позиция.

По думите му патриотизмът е достатъчна кауза, за да се обединят усилията на две политически формации за съвместна работа, за доброто на България и българите.

Според него на тези избори „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ ще получи подкрепата, която си заслужи. Тя зависи от усилията, които ще положат от двете формации, за да стигнат до всеки, който се определя като патриот, да стигнат до него и да го убедят, че вече има смисъл, че има национално обединение и Патриотичен фронт.