Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.blitz.bg - Джамбазки: В Гърция в момента има банкова паника


2015-01-26 21:47 | коментара

За половин година съм вкарал 80 000 европейски пари в икономиката

 

Ще бъде несправедливо Гърция да откаже да си плаща дълга. Това коментира в сутрешния блок на bTV евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод резултатите от изборите в Гърция. „Гърците имаха един висок стандарт от живот на кредит. След като са взимали тези кредити, трябва да си ги плащат безспорно“, заяви той.

 

Според Джамбазки еврозоната няма да пострада много, ако Гърция излезе от нея, но гръцката икономика ще го усети сериозно. „Заради паниката в момента стотици милиони евро се теглят от гръцките банки“, каза той и добави, че гърците се притесняват от фалити на банки. „Явно тези, които има от какво да се притесняват, не са гласували за СИРИЗА“, смята той.

По повод изнесените данни за дейността и приходите на европейските депутати, Джамбазки съобщи, че заплатата му е 8000 евро. „Не съм сигурен дали, ако не ходиш, ще ги получиш всичките“, каза той.

По думите му, на него му е позволено да бъде регистриран като микропредприятие. Той си е наел 14 сътрудници, като някои от тях работят в Европейския парламент, а по-голямата част са в България. Някои от тях организират приемните му в големите градове, а други са привлечени като експерти.

Джамбазки изчисли, че от всички европейски пари, които получава за дейността си, за изминалите 6 месеца е вкарал 80 000 евро. Това са заплати на служителите му, данъци, наеми, покупка на техника и т.н.

Евродепутатът похвали повечето си български колеги и призна, че голяма част от тях участват активно в дейността на Европейския парламент, правят изказвания, предложения, запитвания, които са и в национален интерес. Той самият бил с един месец назад в активността си, защото участвал в предизборната кампания.