Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.faktor.bg - Ангел Джамбазки: ДПС е паразит на руската политика, Местан е лицемер


2015-01-26 21:55 | коментара

Пълно лицемерие са приказките на Лютви Местан, че ще съди България в европейския съд. Той е лидер на партия – терористична организация и пръв другар на Ердоган, Точно той да говори за права и свободи е цинично. ДПС е паразит на руския политически живот. Просто Местан е притеснен, защото излиза от управлението и се разрушават порочните обръчи от фирми, които бяха обхванали цялата държавата. Това обяви в ефира на Би Ти Ви евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО.

 

Според него класацията за активността на българските евродепутати не е показателна кой каква работа върши в Европейския парламент. Той призна, че месечната издръжка на един евродепутат е 25 000 евро, но лично той е внесъл в държавния бюджет 80 000 евро за шест месеца от своя мандат като евродепутат.

 

Вярно е, че 25 000 евро на месец получава всеки евродепутат. Но аз имам 14 сътрудници – 3-ма в Евпопарламента и 11 у нас. На тях за 6 месеца съм изплатил над 34 000, които излизат от европейския бюджет. 4-има от тях са представители на приемни, които съм открил в страната, защото по този начин имаме връзка с обществото. В тези приемни хората получават информация за стажове, за програми, подават молби по различни въпроси, организират се срещи. Други са специалисти в различни области, за които над 20 000 са влезли в държавния бюджет. И ако направя калкулация колко средства от европейския бюджет съм внесъл на държавата – става дума за 80 000 евро, вложени тук. Това може да се провери и в НАП и в НОИ, обясни Джамбазки.

 

Той се въздържа да коментира факта, защо Николай Бареков е на последно място в класацията.

 

Не мога да ви кажа как работи Бареков, с него сме в две различни делегации, нямам представа какво прави. Но е факт, че Искра Михайлова, бившият екоминистър, е първенец, първо, защото има силно присъствие – тя ходи редовно всеки ден в Парламента, и освен това като председател на комисия има една декларация и едно мнение повече, затова заслужено е на първо място, обясни евродепутатът на патриотите.