Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Златна възраст - ЕВРОДЕПУТАТЪТ АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ В СТРАСБУРГ: АКО ИСКАТЕ, ВЯРВАЙТЕ В МИКИ МАУС, НИЕ ПРАЗНУВАМЕ РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!


2021-12-23 17:01 | коментара

Честито Рождество Христово и на многая лета!


С тези думи българският представител в европарламента и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки започна изказването си по време на сесията в Страсбург на поредните политкоректни указания за поведение на администрацията на еврокомисията. Черновата на указаанията беше разпространена миналата седмица и предизвика и острата реакция на ВаЗа обсъждане в европарламента бяха вкарани теми като: текстовете за това, как да назоваваме православния празник "Рождество Христово" с други думи, а именно "коледни празници" или използването на политкоректните обръщения, различни от "господине" и "госпожо" и др. От българските евродепутати единствен Джамбазки взе отношение и направи остро изказване в залата. Ето част от неговото бурно изказване срещу поредните глупости на еврочиновниците:


"Здравейте, уважаеми съратници!


Вярвате или не вярвате, действително Европейската комисия е препоръчала в комуникацията вътре в Европейския съвет, в Европейския съюз да отпаднат думи, които те не смятат за политически коректни. Да отпадне празнуването на Рождество. Или както е по-популярно между нашите съграждани - на Коледа. Което, между другото, е малко езическо но все пак. Да не се честват тези празници, които се смятат за християнски, защото те били обидни. Това е едно нагледно, поредно доказателство за импотентността, за липсата на воля, на желание на тези бюрократи тук да се борят с истинските проблеми на европейските граждани и на гражданите на европейските държави членове, а се занимават с глупости и със заличаването на културното наследство на основата на европейския континент.


Харесва ли ни или не, приемаме ли или не, Европейският континент има своята християнска основа. Европейският съюз има своята християнска основа. А сега тези неможачи, тези политически импотентни бюрократи, назначени за водачи на Европейската комисия и Европейския съюз, се опитват да се борят с това, като заменят думите "Честито Рождество", "Весели празници" с честити там някакви без определения дати.
Ние знаем и се самоопределяме от частното към общностното. Аз мога да кажа за себе си - аз съм българин, аз съм източноправославен, аз съм гражданин на най-старата европейска държава. А вие, ако искате, вярвайте в Мики Маус. Само че не ни казвайте какво да казваме и какво да не казваме", заяви в речта си Джамбазки и честити рождество христово на всички присъстващи.


В придружаващо видеообръщение, качено във фейсбук страницата му, той обръща и по-детайлно внимание на скандалните препоръки на ЕК.


"...Там има много теми, свързани с това, да не подразниш някого на тема пол. Трябва да ги питаш първо как се самоопределят. В единствено число, в множествено число. Как, какъв ще бъде той - мъж, жена, неопределен. Множествен, не знам какъв. Безумие просто. Безумие, което се развива. И то се случва, то е истинско, има го в документ", възмущава се евродепутатът и обръща внимание и на друг опасен прецедент, допуснат от друга европейска институция - Европейският съд:


"Това какво ни показва? Редом с безумното решение на някаква форма на НПО, която те наричат съд. Която задължава българското законодателство, българските власти да признават съюзи, сключени извън териториите на България, разбира се. Това означава, че тези хора напълно са загубили всякаква връзка с реалността. Те не знаят къде се намират. Те нямат никаква представа от истинските проблеми на европейските граждани. На хората, които работят, плащат данъци и ги издържат. И се занимават с една безкрайна културна,политическа, идеологическа война. Тя е война срещу нас и всеки трябва да вземе страна в тази война. И това вече не е толкова смешно, колкото ни беше преди време.


Така че, уважаеми, нека да си честитим едни на други Рождество Христово. Да си пожелаем весели, щастливи рождественски, новогодишни празници. Да помним, че сме българи - православни. И че нашата държава е държавата България. А всичко останало е преходно и то ще замине. Каквото е било и както е било. Бъдете здрави. Да живее България!"


Стр. 7