Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

БТА - Италианци с бизнес интерес към Пловдив, Джамбазки съдейства


2015-02-02 17:40 | коментара

Група предприемачи от Италия проявяват специален интерес към Пловдив. Те искат да намерят партньори и да направят инвестиции в различни бизнес области. Това съобщи евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки на пресконференция. В срещата с медиите участваха и областният председател на партията за Пловдив и член на националното ръководство Стефан Послийски, както и организаторът Александър Сиди.

 

Италианските бизнесмени проявяват интерес в сферата на земеделието и селското стопанство, строителството и редица промишлени производства. Специален интерес проявяват и към транспорта в Пловдив, обясни Ангел Джамбазки. 

 

Затова евродепутатът се ангажира с организирането на голям бизнес форум в Пловдив, на който да се срещнат представители на италианския и пловдивския бизнес. Срещата първоначално е планирана за 19 февруари.

 

На този бизнес форум ще пристигне голяма група италиански предприемачи, обясни Джамбазки и коментира, че сключването на няколко реални договора за българо-италианско партньорство ще е успех.

 

Представителите на ВМРО – Пловдив от своя страна поеха ангажимента да информират местните бизнесмени за предстоящия форум и да им съдействат за участие.

 

Запитан за дейността си в Европейския парламент Ангел Джамбазки обясни за последното си предложение да бъдат наложени санкции на Турция.  По думите му Брюксел трябва да санкционира южната ни съседка, защото тя е основен поддръжник на „Ислямска държава“ - лекува лидерите ѝ, продава им оръжия, за да може да контролира този район. Освен това Турция подпомага и ислямски клетки у нас, което е много опасно. Тя навлиза във водите на Гърция и Кипър, за да търси полезни изкопаеми, изброи Джамбазки.