Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Труд - Петков лъже, Радев маже


2022-01-24 19:55 | коментара

С огромна кошница тръгна премиерът Петков за Скопие, нови страници да отваря, здрави контакти да създава, миналото с бъдеще да замени. Тръгна като аспан, там помяука ласкаво с доволни от идването му на крака македонски политици, които за пореден път потвърдиха с половин уста, че нямат териториални претенции към нас. Върна се с претенцията да е станал по-голям аслан, без направения от него "нов подход" нямало да се случи туй славно признание.


Дук трябва да се разбере, че беше огромен успех", ревна гороломно Кирил Петков. Само някакви завистници не можели да оценят по достойнство делото му епохално. В коментар на тамошната "Република" се посочва, че посещението на Кирил Петков "не е донесло нищо в отношенията между двете страни." Президентът Стево Пендаровски наблегна, че в България има македонско малцинство, което РСМ ще защитава.
У нас и преди да тръгне, и след като се върне оценките са от "не е подготвен за посещението" и "въобще не трябваше да тръгва" до"празнодумие", "наговори безобразни глупости, и "предателство". Някъде в тези рамки е обективната оценка за това събитие. Според Ангел Джамбазки, евродепутат и зам.-председател на ВМРО, зад него "се крие желанието да се изпълни задължението, което външни фактори оказват върху България, а пък там правата на някакви българи, пък тази история -това вече са отживелици." Това Петков крие зад много лъжи.
Такъв си е той, лъже и не мига откакто е избутан напред в политиката. Бързо го разшифроваха нашенци, за пръв въздухар го възприемат повсместно. Затова все по-остро се нуждае от закрила. От някого, който да маже след лъжите му. Президентът Румен Радев пак е насреща, огромен авторитет изхарчи той, за да уреди фикцията ПП ПП и лично Петков с власт. Заяви: "Има много позитивни сигнали... усилия за свързаност, инвестиции и сътрудничество."


Ниво на пропагандист. Колкото има сторени от служебните му правителства големи промени, които тези от "Промяната" сега продължават. Няма положителни резултати от посещението на Петков, хладни към студени са оценките и в медиите. Затова те според Радев се квалифицират като "покварени" и "криви огледала".
Криви са обаче политическите образи на премиера и президента и затова прозира меракът им при първа възможност да потрошат неугодните медии или поне да ги окалят. Както вече опита "отровният" Минеков с "Труд". Встъпилият във втори мандат Радев ще продължи синхронистично с политкиките на САЩ. До последно и с всички налични средства ще крепи измислената и обречена на провали "Промяна" и едновременно ще го играе надпартиен гарант.


Стр. 10