Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.cross.bg - ВМРО ще сезира съда за новосъзданената ромска партия


2015-02-02 18:10 | коментара

Движение за благоденствие и възход" е новосъзданената в Пловдив партия, която до дни ще бъде регистрирана в съда, заяви за Радио Пловдив Дервиш Хасан от Контролния съвет на организацията. По думите му партията не е етническа и ще защитава правата на всички хора в неравностойно положение.  Дервиш Хасан обясни, че повече информация ръководството ще даде на специална пресконференция след получаване на регистрацията.

 

Учредяването на формацията е станало в неделя при закрити врати с участието на жители от Столипиново. За лидер на партията е избран бизнесменът от квартала Емил Иванов.

 

Абсолютно е недопустимо да се регистрира циганска партия, заяви в Пловдив евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Ще следим документите за регистрация на тази партия и ще обърнем внимание на прокуратурата да протестира тази регистрация и съдът да даде отказ на подобна политическа формация - категоричен е Ангел Джамбазки. Той подчерта, че от ВМРО също задължително ще протестират срещу регистрацията на подобна партия. По думите му, ако това се случи, за пореден път ще бъде заобиколен българският закон.

 

Джамбазки обясни, че т. нар. посредници, барони, тартори - хора, които до сега са били посредници в купуването и продаването на гласове предимно на ДПС в част от циганските махали в Пловдив, явно са решили да приключат с етапа на посредничество. Те са решили да реализират в собствена полза тази продажба на гласове. Джамбазки прогнозира, че те ще се опитват да бъдат местен играч на местните избори и вероятно ще се опитват да изнудват българското общество.

 

Според Ангел Джамбазки, това е ясен сигнал, че продължава разпадът на българското общество и ще продължава самосегрегацията на част от това общество. Такава партия по никакъв начин няма да помогне на обществото, напротив - ще бъде законна каса за посредничество и търговия с гласове, категоричен е Ангел Джамбазки. Той призова за протести срещу регистрацията на подобна формация.