Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.novini.bg - Джамбазки сезирал ЕК 15 пъти за проблеми в България


2015-02-02 18:13 | коментара

Евродепутатът следи и делото за проповядване на радикален ислям

 

Евредепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки съобщи, че до момента е внесъл 15 питания в Европейската комисия, които са следствие на сигнали и жалби на български граждани, подавани в офисите му в страната.

 

Като най-масов проблем на пресконференция в Пловдив той посочи финансовите корекции на проекти, финансирани с европейски средства, на десетки малки общини. За пример той даде община Сопот, където по думите му парите, които трябва да връща общината, са повече от бюджета й за една година. Проблемът е в това, че съдия-изпълнител започва да продава общинска собственост - гори, ливади, сгради,- които по думите на Джамбазки "ще минат в нечии частни ръце".

 

Ангел Джамбазки добави, че следи делото за проповядване на радикален ислям. На фона на това, което се случва сега в Европа, и "от информация от наши източници сме убедени, че на територията на България действат ислямистки организации, чиито хора проповядват антидемократична идеология", твърди той. "Заедно с това от полезрението ни не слизат проблемите на българските граждани от Македония и Сърбия, коментира още евродепутатът, цитиран от БТА.