Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.bnr.bg - Ангел Джамбазки: Брюксел не е безпристрастен арбитър в спора София - Скопие


2022-04-19 10:28 | коментара

"Двете политики в България спрямо Северна Македония бяха насърчавани и подклаждани дълго време от определени кръгове в Брюксел. Тези кръгове прокарваха антибългарската промакедонистка линия, без да се съобразяват с правилата на Европейския съюз. Някои от тях от наивност. Някои, защото следват политиката, начертана от политиката на правителството на САЩ. Някои, защото участват в проектчета, финансирани от правителството в Скопие. Брюксел не е безпристрастен арбитър в този спор".

Това каза пред БНР Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО и евродепутат.

Той подчерта, че в Брюксел не ги интересува българската външна политика, "а ги интересува да принудят София да се съгласи РСМ да започне преговори за членство в ЕС". 

От много време повтаряме, че има външен натиск по темата. И сега тези неподготвени хора, вместо да се поучат от опита, ехидничиха и се подиграваха година и половина, а сега се усетиха, че има натиск. Безспорен факт е, че натискът е голям. И той идва от правителствата и посолствата на САЩ, Германия и Австрия", допълни евродепутатът в предаването "12+3". Интервюто с Ангел Джамбазки можете да чуете в звуковия файл.