Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Земя - Джамбазки: Управляващите се държат глупашки, за да се покажат пред американците


2022-05-30 16:24 | коментара

'Това просто правителство се опитва да сложи фирма посредник, която да купува отново руски газ и да го продава на България с надценка. Това правят тези хубавци. Това им е играта. Всички лиготии, с които се мазнеха пред западните си ментори и американски работодатели, че били независим, че се отделят, че ще докарат четири пъти по-евтин газ, са, за да прикрият истината. Това се нарича от тях победа на демокрацията. Това е пладнешки обир."
Това коментира пред БНР евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки. И посочи, че втечнен газ няма как да е по-евтин от такъв, който идва по тръби. 'Той не е нито по-екологичен, нито по-евтин. Освен това американците не са по подаръците".


Той определи поведението на управлението като "глупашко", "фриволно" и "некадърно".


"Големите икономики намериха начин да продължат да потре-бяват своите количества. Попитах иронично Европейската комисия за европейската солидарност. Лицемерие е, защото България плаща цената. Нашите се държат глупашки, за да докарат пред американците, втори път, за да могат през фирмата посредник да купят още веднъж руски газ, само че по-скъп и да ни го продадат."


В предаването "Политически НЕкоректно" евродепутатът съобщи, че през седмицата е бил част от евроделегация в Албания и при среща с албанския министър-председател Еди Рама е успял да изложи позицията, че Албания трябва да се отдели от РСМ при преговорите с ЕС, защото Брюксел е виновен за забавяне на началото на преговорите, а не София.


Стр. 3