Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Струма, Благоевград - Джамбазки за палежа на българския Културен център в Битоля: Чудовищна гавра, няма да пуснем Скопие в ЕС


2022-06-07 18:24 | коментара

"Няма думи, с които да се опише мерзавското, шумкарско и жалко поведение на опожарилите Културен център "Иван Михайлов" в Битоля". Това се казва в позиция на българския представител в ЕП и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод палежа на Културния център "Иван Михайлов" в македонския град.


"Това е резултатът от фалшификациите на историята, от лъжите и от неспиращия език на омразата спрямо българите и всичко българско. Това е резултатът от действията на политичарите в Скопие. И те претендират, че трябва да ги пуснем в ЕС", допълва още Джамбазки.


"Няма да стане. Не и докато правата на българите в Северна Македония не бъдат защитени. Не и докато не бъде наказан всеки акт срещу България от страна на македонистките изстъпления там", заяви Джамбазки и призова Стево Пендаровски, Буяр Османи и Димитър Ковачевски да "осъдят този позорен акт, ако искат да продължи изобщо някакъв диалог", и отсича, че в противен случай ще бъде ясно, че "няма нищо такова като добросъседство".
Като български представител в ЕП Ангел Джамбазки ще уведоми писмено ЕКи всички свои колеги в Брюксел, Съвета на Европейския съюз и френското председателство.


06.06.2022
Стр. 9