Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.focus-news.net - Ангел Джамбазки за опожаряването на КЦ „Иван Михайлов“ в Битоля: Чудовищна гавра, няма да пуснем Македония в ЕС


2022-06-04 18:39 | коментара

Няма думи, с които да се опише мерзавското, шумкарско и жалко поведение на опожарилите Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля. Това се казва в позиция на българския представител в ЕП и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод поредното нагло поругаване на българска институция в Македония, съобщиха от ВМРО. Припомняме, че тази нощ в гр. Битоля е бил подпален Културният център „Иван Михайлов“. Това е резултатът от фалшификациите на историята, от лъжите и от неспиращия език на омразата спрямо българите и всичко българско.

Това е резултатът от действията на политичарите в Скопие. И те претендират, че трябва да ги пуснем в ЕС, допълва още Джамбазки. Няма да стане. Не и докато правата на българите в Северна Македония не бъдат защитени. Не и докато не бъде наказан всеки акт срещу България от страна на македонистките изстъпления там. Очаквам Стево Пендаровски, Буяр Османи и Димитър Ковачевски да осъдят този позорен акт, ако искат да продължи изобщо някакъв диалог, казва още в позицията си във Фейсбук съпредседателят на ВМРО и отсича, че в противен случай ще бъде ясно, че няма нищо такова като добросъседство. Като български представител в ЕПАнгел Джамбазки ще уведоми писмено ЕК и всички свои колеги в Брюксел, Съвета на Европейския съюз и френското председателство.