Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.focus-news.net - Евродепутатът Ангел Джамбазки за палежа в Битоля: С езика си на омраза Пендаровски, Ковачевски и Османи са подбудители на подпалвача


2022-06-11 16:55 | коментара

Натискът върху българите в Северна Македония е държавно организиран, той не е стихиен, не е случаен, не е дело на отделни лица. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ по повод палежа на културния център в Битоля и задържането на извършител. По думите му в РСМ има държавно организирана репресия срещу българите, а подпалвачът не е единствения провинен.

 
Евродепутатът е убеден, че отговорни са подстрекателите и подбудителите, но европейските институции си затварят очите от години и следват сляпо своята доктрина. „Подбудител на този подпалвача е президентът Стево Пендаровски, който изригна с жлъч и омраза срещу Българския културен клуб, когато се откриваше. Подбудител е министър-председателят Ковачевски, Буяр Османи. Всички тези лица със своята реч на омразата спрямо България, със своето агресивно, неуважително, обидно поведение и държане не само в България, а и спрямо хората с българско самосъзнание, са подбудители на тези престъпления“, коментира той. 

Милослава АНГЕЛОВА 


Пълния текст на интервюто четете по-късно в раздел „Мнение”