Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.epicenter.bg - Ангел Джамбазки: Настоявам паметната бележка, за която говори Генчовска, да бъде разсекретена


2022-06-12 12:18 | коментара

Настоявам паметната бележка, за която говори външния министър Теодора Генчовска, да бъде разсекретена, написа във фейсбук евродепутатът и съпредседател на ВМРО.


"Външно-политическият съветник на премиера Весела Чернева е предложила в писмо до МВнР актуализация на Рамковата позиция на България по отношение на РСМ, която е в противоречие с националния интерес! Актуализацията на позицията водела всъщност към сваляне на българското вето над Северна Македония", заяви Теодора Генчовска в парламента.

 

А председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов поясни:

 

"Началникът на кабинета Лена Бориславова е изпратила паметна бележка за среща между Оливер Вархеи и министъра на външните работи от 31 март. Бележката е датирана от 1 април."

 

"Словесни еквилибристики, нападки, грозни сцени и какви ли не глупотевини в последните часове от трибуната на Народното събрание. И едно свидетелство за среща, на която присъстват осем души от МВнР. 
‼️Настоявам въпросната паметна бележка, за която говори Теодора Генчовска, да бъде разсекретена, за да могат всички български граждани да се запознаят със нейното съдържание", пише Джамбазки в социалната мрежа.

 

И продължава:

 

"И да се види най-накрая има ли предателство към българския национален интерес. Защото за нас, месеци наред, отговорът е повече от очевиден."